PENTUJA

L-pentuja kevättalvella 2017


Seuraavat eurasier pennut v. 2023. Lenin ja Jessen pentue.
Ole yhteydessä mieluiten silloin kun olet pentua harkitsemassa/hankkimassa. En tällä hetkellä ehdi vastaamaan vuosien päähän sijoittuviin pentupohdintoihin.

Sijoitusuroksille (eurasier) koteja hakusessa. Toiveita sijoituskodeille
*aiempaa omaa koirakokemusta
*järkevän matkan päässä Jyväskylästä (tai JKL-Hki radan/nelostien varrelta)
*innostusta harrastaa koiran kanssa jotain omaksi ja koiran iloksi


----------
Kaikki pennut luovutetaan rekisteröitynä, mikrosirutettuna, madotettuina ja tiibetinmastiffipennut (tarvittaessa myös eurasierit) DNA-testattuina. 

Pennulle tulee mukaan eläinlääkärin todistus pentutarkastuksesta. Sisällytämme hintaan osan PEVISA* tutkimuksista, jotka tehdään koiran aikuistuttua.

Narttu tai urospennun sijoitus** on mahdollista. Mikäli olet kiinnostunut sijoituspennusta, ota ensin selvää mitä "sijoitus" tarkoittaa käytännössä. Esimerkiksi Sini Lindroos on kirjoittanut sijoituksen käytännön mietteistä laajasti ja paremmin kuin minä ikinä pystyisin, lue artikkeli täältä.

Tutustu samalla myös Kennelliiton sopimuspohjaan sijoitusnartulle tai urokselle.

Toisinaan etsin sijoituskoteja myös tuontikoirille (lähinnä eurasier), mikäli olet kiinnostunut tarjoamaan kodin ulkomaan elävälle, ota yhteyttä s-postitse.

Tilalle työkoiraksi aiotun tiibetinmastiffipennun pidän mielellään kotona hieman pidempään, vähintään 10-12 viikkoiseksi, erityisesti jos tilalla ei ole ennestään koirakaveria. Meillä pentu tottuu turvallisessa seurassa elämään lampaiden ja kanojen kanssa, aikuiset koirat antavat pennulle esimerkkiä ja vastaavasti koiriin tottuneet eläimet eivät yritä vahingoittaa uteliasta pentua.


Pennun hinta on 1000 - 1700 euroa, yhdistelmästä ja yksilöstä riippuen. Sijoituskoiran vakuusmaksu vaihtelee 0 - 500 euron välillä.

Huomioithan että myyjänä haluan tietää tiettyjä asioita ostajasta, joten toivon yhteydenottoja yhteydenottolomakkeella tai vastaavat asiat kerrottuna s-postitse/puhelimitse. Kysymykset edesauttavat sitä että kukin koti saisi itselleen sopivan koiran, ja että koiran rodunomaiset tarpeet tulisi huomioitua. Pyrin vastaamaan mahd. pian, mutta tällä hetkellä tiedusteluja tulee paljon ja vastaamisessa saattaa kestää. En pidä vuosien mittaisia odotuslistoja tai jonoja. 
Tiedustelu ei ole varaus, eikä näin ollen sido kumpaakaan osapuolta mihinkään. Puhelimitse paras aika tavoitella on 13-15 tai iltakahdeksan jälkeen. Jos en heti soittaessasi ehdi vastaamaan, kannattaa jättää viesti niin soitan takaisin.
 

*PEVISA = Perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma
**Sijoitus = koiran kauppaa lykkäävin ehdoin
***Sukusiitosprosentti = Sukusiitosprosentti kertoo sellaisten geeniparien osuuden, joissa tietyltä esivanhemmalta peräisin oleva sama geeniversio (alleeli) on tullut pennulle sekä isän että emon puolelta. Eli pentu saa saman alleelin kummaltakin vanhemmaltaan (esim. AA). Monet perinnölliset sairaudet vaativat sairausgeenin molemmilta vanhemmilta. Sukusiitoksen lyhyt oppimäärä 
täällä.
****Sukukatokerroin = Sukukatokerroin kertoo perimän vaihtelusta eri tavalla kuin sukusiitosaste, sen avulla voidaan arvioida yksilön perimän vaihtelun määrää. Suurin sukukatokerroinluku on 1,00 mikä tarkoittaa sitä että kaikki mahdollinen geeniaines on tallella. Luvun alentumien kertoo menetetyn perimänvaihtelun määrän. Geneettinen monimuotoisuus on luonnon keino taistella sairauksia vastaan.