Mikä ihmeen eurasier?

Vili

Chow-chown ja wolfspitzin risteytyksestä syntyi vuonna 1960 keskikokoinen seurakoirarotu, jota ensin kutsuttiin "wolfchow'ksi". Sen jälkeen kun rotuun risteytettiin yksi samojedi vuonna 1973, se nimettiin eurasieriksi ja FCI tunnusti rodun. Suomessa eurasiereita on ollut 80-luvulta lähtien.

Eurasier on jalostettu varta vasten seurakoiraksi, joten seurakoirana olemisen voidaan ajatella olevan sen käyttöominaisuus. Eurasierin tulee mahdollisesta pidättyväisestä luonteenpiirteestään huolimatta mahdollisimman hyvin täyttää yhteiskuntakelpoisen seurakoiran vaatimukset olemalla reipas ja varma myös kodin ulkopuolella sekä perheen ulkopuolisten ihmisten seurassa. Sen ei tarvitse iloita suunnattomasti jokaisen vieraan ihmisen tai koiran nähdessään, mutta se tulee sosiaalistaa hyvin ja totuttaa vieraidenkin käsittelyyn.

Elinalla eurasiereita on ollut vuodesta -99 lähtien. Aluksi vain uroksia, mutta sittemmin vannoutunut urosten omistaja on joutunut vähän taipumaan ja muutama narttukin on eksynyt joukkoon.

Sopiiko eurasier sitten ensimmäiseksi koiraksi, lähteekö siitä paljon karvaa ja haukkuuko se? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksen Suomen Eurasier Kerhon sivuilta osiosta FAQ - Usein kysytyt kysymykset