Hanumila's Annapurna Taaraa

Möhkis

Taaraa on nepalin kieltä ja tarkoittaa tähteä. Möhkiksellä onkin rinnassaan valkoinen tähti, joka vanhan uskomuksen mukaan tarkoittaa että koiralla on hyvä sydän. Sellainen Möhkiksellä kyllä onkin, se on lempeä uros joka jaksaa leikkiä eurasiereidenkin kanssa. Onpa sitä joskus lainattu koiran hoitotoimenpiteitä esittelevän luennon mannekiiniksi, mutta oli ehkä liiankin helppo malli kun ei yhtään pistänyt hanttiin. Se on ihmiselle nöyrä, mutta muuten ah niin itsepäinen otus. Möhkis on suorittanut MH-luonnekuvauksen, tulokset on luettavissa koiranetistä.

Möhkiksellä on talon komein kumea haukku, jota ei kyllä kuule kovin usein. Täytyy tapahtua jotain todella hälyttävää, tai sitten poika on jäänyt yksin vahtivuoroon jolloin täytyy ilmoittaa olemassaolostaan petoeläimille hieman tiuhempaan.
Möhkis ei oikeastaan lainkaan tunne tarvetta vahtia ihmistä, se lähinnä ilmoittaa kun joku saapuu, jos ei muut koirat kerkeä ensin. Lienee peritty ominaisuus kun emänsä on ihan samanlainen. Petoeläimet onkin sitten eri asia.

Möhkiksen tiedot katsot helpoiten koiranetistä ja Hanumila's kennelin sivuille pääset tästä linkistä. Möhkis on Dhunga B pentujen isä.

2014

2015

2015

2011

2011

2012